Jdi na obsah Jdi na menu
 

domov (Šárka, 26. 06. 2007 16:14)

Přeju Všem týraným ženám hodně síly a odvahy odejít od muže. Měla jsem v náručí dvouměsíčního postiženého syna za sebou šestiletého zdravého syna, když mě manžel chlěl fyzicky napadnout s nožem v ruce. Naštěstí jen rozbil kuchyň. Druhý den jsem sbalila jen osobní věci a odešla jsem. Naštěstí jsem měla maminku, která mě přijala. Neměla jsem ani korunu a bohužel mi v tu chvíli podle našich zákonů nemohl pomoci ani stát. A zvládla jsem to. Proto se prosím nebojte a osamostatněte se. Není nic horšího než se doma bát - domov má poskytnout bezpečí.Šárka

Odpověď na-Petr Plíhal, 26. 06. 07 (administrátor, 26. 06. 2007 16:05)

Milí Péťo! Jestli o to stojíš, zakážu ti sem přístup i ze tvé další IP adresy. Ale uvědom si prosím, že je to na tvoje přání, takže dodatečné reklamace, že nemáš možnost vyjádřit svůj názor, neberu. Měj se profíku :-)

Reakce (Tom, 26. 06. 2007 15:45)

Nechci Vám šahat do svědomí,ale VINA NENÍ NIKDY POUZE NA JEDINNÉ STRANĚ,ALE NA OBOU STRANACH.PIŠI Z VLASTNÍ ZKUŠENOSTI.To jste dříve neviděla?A malý dotaz pro Veroniku (22/06/07 , 23:22):Včem jste NADŘAZENÉ?Hitler se snaˇžil také být nadřazený,a jak dopadl!A BUDOUCNOST TA PATŘÍ DĚTEM (KLUKŮM I HOLKÁM STEJNÝM DÍLEM) NAM UŽ NE.Obětem jakéhokoli násilí : HLAVU VZHURU , BUDE HŮŘ. :-)) S pozdravem Tom.

Jednou musí na každého zloducha dojít (Nada Hruska, 26. 06. 2007 15:35)

Milá Evo.Netušila jsem,ze když jsi skončila v televizi,jakým peklem jsi si musela projít.Oslovilo to i mou 13.letou dceru,která se dívala na 13.komnatu.Konečně jsi se vzbouřila a moc Ti fandím.Pa Nada

pro Tomáše admina (Petr Plíhal, 26. 06. 2007 15:22)

Ty jsi mi ale nešika! Tak jak mne zakážeš teď?
Nauč se trochu lépe programovat a jistě na to přijdeš. Holt jste s Evou stejní profíci ve svých oborech... Pa, Tome 0-)

pro Marii (Petr Plíhal, 26. 06. 2007 15:19)

Mařenko, vy jste se spletla. Vy jste to chtěla napsat Danovi a napsala jste to panovi tvorstva.

Teda vy jste ale fňukny! :-))))

pan tvorstva (Marie, 26. 06. 2007 14:56)

Clovece Vy jste cely zmateny,stezujete si na spatny strance oslovte nekoho v seznamce tam se najde nekdo kdo hleda zrovna Vas,nebo mate problem,ktery muze resit pouze psychiatr,odborna pomoc je k nezaplaceni.

Fandím Vám (Oldřich Mikuláš, 26. 06. 2007 14:56)

Paní Evo.

Přesto, že jsem muž, tak Vám moc fandím. Žádná žena na světě nebyla stvořena k tomu, aby si ji někdo dovolil ubližovat a dokonce bít. Je to všechno o kultuře každého člověka. Hulváti budou mezi náma vždy, ale lépe se jim vyhýbat. amiko@volny.cz +420608733691, Olomouc.

Fandím Vám (Oldřich Mikuláš, 26. 06. 2007 14:51)

Verim Vam Evicko (Marie, 26. 06. 2007 14:20)

Mila Evicko, moc Vam fandim jste skvela,nenechte se odradit zlopisci,verim ve Vas a preji Vam jen to nejlepsi.Velice Vas pozdravuji,hlavu mate vzhuru a to nekteri spatne nesou a na vic jste moc hezka to jim vadi,jste priklad vsem zenam nestratila jste sebeuctu a zustala jste clovekem.Marie

FUJTAJBLOVI (Marie, 26. 06. 2007 14:04)

PLUKOVNIKU FUJTAJBLE VYSTIHL JSTE SE.
JSTE FUJTAJBL POZOR!URCITE SPATNE SNASITE BOLEST A OTRAVUJETE,CO KDYBY JSTE ODPOCHODOVAL!

LIDSKOST (Marie, 26. 06. 2007 13:36)

MILA EVICKO,VELICE VAM DEKUJI ZA VASI TRINACTOU KOMNATU.JE NAS MNOHO,KTERI URCITE PROZIVAME VSECHNY TYTO HRUZY,KTERE NEMAJI NIC SPOLECNEHO S CLOVEKEM.POKUD SE NEKDO DOMNIVA, JESTE SNAD SCHALUJE JAKEKOLI TYRANI,JE DOST MOZNE,ZE TO PRAKTIKUJE NA NEKOM DOMA A NYNI SE OBAVA,ZE I NA NEJ KONECNE DOJDE.:VERIM,ZE ANO"

Divákovi (VLAĎKA, 26. 06. 2007 10:33)

Prokázat,že jste někomu nedal facku,je stejně obtížné,jako prokázat,že jste ji dostal,to mi věřte vážený pane.Pokud byste pečlivěji sledoval případ paní Evy,věděl byste,že u ní se nejedná o facku jako takovou,ale především o psychické týrání-což je nesrovnatelně horší.Ctím názor druhých a chápu,že kdo to neprožil,nemůže to objektivně posoudit,ale já a pro mě bohužel,vidím věc z druhé strany.Vyjít ven s takovou věcí je moc těžké a člověk ve většině případů ani odvahu nenajde,že ji Eva našla,za to má můj obdiv i když Vám se to asi zrovna líbit nebude.Přeji hezký den.

13. komnata (Divak, 26. 06. 2007 00:42)

To je opravdu dobrá zpráva, že obviněný chlap bude muset prokazovat svou nevinu. Vzhledem k tomu, že při platných současných zákonech by to bylo jaksi protiprávní, jsem v klidu. Ale umíte si představit způsob jak prokázat, že jsem někomu nedal facku? Těžké, že? Mimochodem vy jste paní Evo ve 13. komnatě mluvila tak obecně, že šlo spíš o halasnou reklamu na písničky, ne?

Diky (Miky, 25. 06. 2007 18:47)

Mila Evo, shledla jsem Vasi 13.komnatu. Jsem mladsi rocnik, takze Vas jako zpevacku neznam, ale jste silna zena. Dekuji, za to , ze jste to vypovedela a urcite tim pomohla mnohym zenam, ktere mely strach o tom mluvit. Neni se za co stydet, ti co provozuji domaci nasili jsou nemocni lide...ale verim,ze to musi mit na cloveka ohromny psychicky dopad. Ja verim,ze se z toho dostanete, a jeste jednou dekuji.

Ja to zkratim (Jirka, 25. 06. 2007 17:53)

Dobrý den, Evo. Jsem moc rád, že jste se tak trochu "vrátila mezi lidi". Mám skoro všechny Vaše desky a také výběrové CD. Už shánim ty nové nahrávky. Hlavně Vám přehu hodně štěstí a sil nad zlobou, nanávisti a hloupostí.

Zamyšlení (Iva, 25. 06. 2007 16:05)

Evo, četla jsem všechny ty vzkazy pro Vás, chytla jste za srdce opravdu hodně lidí a to je moc dobře. Snad se každý alespoň malinko zamyslí nad tím, jak vlastně žije a co je "normální". Působíte nyní opravdu velmi dobře na všechny, kteří si něčím podobným prochází.... Až budu mít více času napíšu Vám osobně příběhy ve své rodině, je tam něco dost podobného. Přeji také krásnou budoucnost a Vy jste si jistě svůj kalich hořkosti již vypila. Iva

Pozdrav (Naďa, 25. 06. 2007 14:46)

Dobrý den paní Evo.Sledovala jsem Vaši "13 komnatu" a musím říci - ani jsem skoro nedýchala.Mám za sebou něco podobného,takže asi vím,čím jste si prošla.Já měla snad "štěstí",že jsem s dalším mužem neměla dítě a měla kam odejít.Už je to pár let,ale člověk na to nikdy nezapomene.Nyní mám skvělého partnera po boku a konečně poznávám to pravé štěstíčko a lásku.Moc Vás pozdravuji,přeji hodně sil do dalšího života,aby jste také našla své štěstíčko,měla slunce v duši a úsměv na tváři.Hezké dny přeje Naďa z Prahy

je mi to lito (Petra, 25. 06. 2007 14:23)

Dobry den, Vase 13. komnata je 13. komnatou moji maminky. Muj otec ji bil asi 5 let, prakticky od mych prvnich narozenin. Na cele obdobi si radsi moc nevzpominam. Na co si ale vzpominam, strasne boli. Mam moji maminku moc rada a dala bych ji vsechno na svete, jenom kdybych ji to mohla vynahradit. Otec prestoze vydelaval dost penez, nedaval nam penize ani na jidlo ani na obleceni. Mama vzdycky rika, ze nam malem musela sit i boty.
Dnes po 20 letech se otec chova jako by se ublizovalo jemu. Samozrejme ze se nikdo z jeho deti s nim nebavi. I kdyz, jak jsem se nedavno dozvedela od jedne osoby, otec by se prece mel ctit(!)(to jako vazne nekdo po me muze chtit???). Obcas ho navstivim. Je to ale vzdy to stejne. O mame nechce ani slyset, dela jako by me porodil malem on. Kdyz se s ni potka, tak ji vyka(!).
Od Vas asi ani zadnou radu necekam. Je to boj, ktery si clovek musi vybojovat sam. Jenom bych chtela rict, ze bych Vam prala, aby jste se s tim vyporadala lip nez moje maminka. Ta se od jiste doby radsi schovava jenom v praci.
PS: Otce nenavidim

Bolest (Dan, 25. 06. 2007 12:48)

Bolí mě vzpomínka na Tebe,
bolíš mě Ty celý...
Bolí mě pohled z Tvých očí,
když vím, že jiskra mezi námi už nikdy nepřeskočí...
Bolí mě to, že jsi mi ublížil
a mé srdíčko utrápil...
Bolí mě, že to byla jen hra,
jenže já jsem ta co ji prohrála...
Bolí mě když vidím jak se usmíváš,
to se mi vysmíváš ?...
Bolí mě ta doba od našeho posledního okamžiku,
ode dne společného zániku...
Bolí mě když na Tebe vzpomínám
a ve svých snech za Tebou potají chodívám...
Bolí mě ten kolotoč slz, smutku a trápení,
když vím, že se to už nikdy nezmění...
Bolí mě ta hluboká rána v srdíčku,
utrápená jsem od hlavy až k malíčku...
Bolí mě ten pocit, že to nemůžu změnit,
že se budu stále trápit...
Bolí mě, že Tě mám pořád ráda,
že svým srdcem jsem ovládána...
Bolí mě, když se občas omlouváš,
ale novou šanci nám stále nedáváš...
Bolí mě to, protože Tě chci zpět...
ale vím, že už to nepůjde...
Bolí mě to, ale musím se naučit s tím žít,
snad jednou Ti to vše odpustím...
Bolí mě to a strašně moc...

My jiní (Majka, 25. 06. 2007 11:18)

Vážená paní Evo,Váš pořad mě velice zaujal. Můžete být na sebe velice hrdá, že jste celou strašnou situaci takhle zvládla a tím jste silnější, než kterýkoliv člověk. Bohužel, nejste jediná.
Já ,ač mi je padesát pryč, již mnoho let trpím šikanou od svě maminky a setry. Je to takové to rýpání, šťourání ..... Skončilo to tak, že jsem byla na léčení v PL v Kroměříži. Neboť svoji maminku mám stále ráda ctím ji, stále mi nedává pokoj a já si to stále nechávám líbit. Velmi mi dává najevo, že nejsem nic, ani jsem se nedokázala vdát. ( Mám 23letou dcer a nikdy jsem ji nechtěla vodit " strýčky". Již 9 let žiji s přítelem a o svatbě uvažujeme. Pracuji jako recepční, takže jsem i finančně nezávislá. ) Ke všemu VELMI upřednostňuje moji, o 10 let mladší sestru. Také mnohokrát už nevím kudy kam a zda to má vše cenu. MÁ.................... ?!?! M.

Obdiv (Romana, 25. 06. 2007 09:38)

Milá paní Evo, obdivuji Vás, že jste dokázala takto otevřeně hovořit o problémech domácího násilí. Já sama jsem toto neprožila a prožívala a dodnes po rozvodu prožívám psychické týrání a ponižování. Fyzické násilí jsem sice neprožila, ale dovedu si jej předtavit. Držím Vám pěsti a věřím, že jednou budete šťastná.Nejhorší pomsta bývalému manželovi je vlastní spokojený život. Mějte se moc fajn.
S pozdravem Romana

Pozdrav (Hana Benešová, 25. 06. 2007 06:55)

Dobrý den, Vaše 13. komnata mě velice zaujala a překvapila. Nečtu bulvár apod., tak jsem o Vašem tíživém životě nevěděla, o to větší to byl pro mě šok. Vždy jsem Vás obdivovala, jak jste se dokázala poprat s nemocí, ale tento příběh je snad horší než nemoc. Ta se nechá vyléčit... Žiju přes 20 let v relativně spokojeném manželství, s normálníma problémama. Nedovedu si představit Vaše problémy a jejich řešení. Také máme dům, děti, není kam jít ... Velmi Vás obdivuji a držím pěsti, abyste se vše v co nejkratší době obrátilo k lepšímu a mohla jste vést spokojený a slušný život s Vašimi dcerami. Přeji hodně zdraví a štěstí a hodně úspěchů ve Vaší práci ohledně domácího násilí. S pozdravem Hanka Benešová z Hořic v Podkrkonoší

Poděkování (Alexandra, 24. 06. 2007 23:21)

Paní Evo,
dnes jsem se zpětně vrátila k pátečnímu pořadu 13.komnata a chci Vám poděkovat.Poděkovat za upřímnost a odvahu toto téma veřejně otevřít.Četla jsem si tu vzkazy a mám radost,že dostáváte více podpory,než zavržení(které svědčí o charakteru těch,kteří tu píší pod zahalením anonymity,jinak by určitě odvahu nenašli).Já sama prošla něčím podobným a rozchod byl definitivní až po mém úrazu,kdy mi můj partner naštípl krční obratel.Jeho chování se stupňovalo a vím,že by mě dokázal ublížit daleko víc.Bolest fyzická se zhojila,ale potýkala jsem se dálších 5 let s tím,abych věřila sama sobě a našla ztracené sebevědomí.Žila jsem přesvědčená o tom,že jsem opravdu nula,která sama nic nedokáže a nezvládne se postarat o dceru.Teď vím,že toto ponižování pouze pramenilo z toho,že si v ničem nevěřil ON a tím pádem chtěl,abych já na něm byla závislá.Žádný zdravě sebevědomý člověk se takto nechová,vždy to jsou jen jedinci,kteří chtějí"lést po zádech druhých".Postavila jsem se na své nohy a dokázala jsem sobě,že na to všechno mám,že je to o síle a že my,které jsme prošly tímto nelehkým obdobím jsme v podstatě silnější,protože nás to "zocelilo".Našla jsem muže,který je úžasný,váží si mě,respektuje moje názory a já si ho vážím o to víc,protože mi ukázal,že jde mít vedle sebe opravdového partnera.Nelituji cesty,kterou jsem musela projít,protože jsem si z něj odnesla mnohé,co mě posílilo.A o to víc si teď dokážu vážit štěstí,které mám.Přeji i Vám,abyste cestu ke šťěstí měla co nejkratší,aby Vám práce přinášela uspokojení a aby se našel člověk,který ocení Vaše kvality.
S pozdravem Alexandra

P.S.Jste pořád kočka:-)

Nestojí Vám za to (Vlaďka, 24. 06. 2007 22:18)

Vážená Evo,pevně věřím,že pár zamindrákovaných rádoby Pánů tvorstva a jim podobných,Vás nemůže položit.Zatím jsou to oni nebo on...,kdo těžko rozdýchává přízeń a podporu,které se Vám dostává.Čeká vás nelehká cesta,ale věřte,že Boží mlýny melou pomalu,ale melou...Hodně štěstí!

Plukovníkovi (Tomáš, 24. 06. 2007 19:25)

Vážený pane! Jste opravdu k smíchu. Už druhá přezdívka tento den. Nejprve se představíte jako Joe a teď najednou Plukovník. No co se dá dělat, asi jste povýšil že?
Jestli jste opravdu pan Mošnar nebo ne, to nevím, a je mi to srdečně jedno. Pro mě jste jen ubožák, který nemá nic lepšího na práci, než otravovat svými trapnými žvásty lidi okolo sebe. Zvažte jestli to nejste právě Vy, kdo se potřebuje vybrečet někomu na ramínko.
P.S. Jestli mám tu „čest“ skutečně s panem Mošnarem, pak přeju hodně štěstí při hledání advokáta, budete ho potřebovat, jelikož neznám žádného, který by svůj případ chtěl dobrovolně projet na celé čáře.
Nashledanou, a nebo raději s Bohem...Kapitáne!

Fujtajbl (Plukovník, 24. 06. 2007 17:46)

to se to dojemně cintá do kamery jaká je to chudinka k tomu uslintaný dopisy od dětí(věřím že si je psala sama)a dokonce jí tikalo oko ,že z toho málem ochrnula..no málem sem se dojetím rozlil!Pak se to hezky pěkně sestřihá ,aby z chlapa byl co největší gauner a hejno slepic mělo o čem kdákat !Doufám ,že si ten její manžel najde dobrýho advokáta a tahle osoba odtáhne s holým zadkem do pekel a veme sebou všechny ty přiblý vědmy,esoteričky a podobnou verbež v čele s Kubelkovou!

13 komnata (Didi, 24. 06. 2007 15:38)

Milá Evo,
když jsem viděla Vaši 13 komnatu musela jsem stále jen brečet. Viděla jsem sebe. Před 6 lety jsem se chtěla vymanit od nadvlády takového muže, jako máte Vy a musím říci, že jsem to nedokázala, tak jak jsem si přála. Jsem teď sice na svých nohou, ale neměla jsem přátele, kteří by mi pomohli, protože mi nikdo nevěřil.Vše se stávalo za uzavřenými dveřmi domova a navenek jsem byla super manželka. Bohužel jsem nebyla tak silná jako Vy a stratila jsem děti. Cítila jsem se už být tou nickou tím kamenem na krku tím parazitem a nedokázala jsem včas reagovat, jak bych měla .Celé roky jsem se snažila abych začala lépe vydělávat, získat byt a když to už všechno mám, je pozdě- cítím jak se mi děti vzdalují a už se mnou nechtějí být ,hrozně to bolí. Našla jsem si přítele, který mi hodně pomohl ale bojím se co bude dál. Děkujte bohu, že se na Vás Vaši přátelé a rodina nevykašlali a že máte svoje děti. Moc Vám držím palce, když už já jsem svoji šanci prošvihla :-(
Omlouvám se, že jsem napsala jen svůj nick. Ale jistě to pochopíte.
Didi

Velká pochvala (Lida, 24. 06. 2007 13:11)

V pátek jsem shlédla pořad 13. komnata a chtěla bych moc poděkovat Vám paní Hurychová, že veřejně mluvíte o problematice domácího násilí. Jsem studentka,která se touto problematikou dlouhodobě zabývá a lidem jako jste Vy velice fandím a zároveň moc děkuji za to, že chtějí pomáhat těm, kteří mají podobnou zkušenost.

Pro Štěpánku (Zuzana, 24. 06. 2007 10:47)

Na těchto stránkách stačí kliknout na rubriku Pomoc obětem domácího násilí a dole jsou všechny odkazy na televizní pořady a je tam i Případ pro reportérku, takže to jinde nemusíte hledat:-). A je tam i jiné počteníčko, doporučuji i odkaz na poslední rozhovor o trestním oznámení. Pěkné!

Jak se pozna tyrani???? (Jaja, 24. 06. 2007 10:45)

Mila pani Evo, vcera jsem koukala na 13 komnatu. Jsem vdana 6let a ze zacatku vsechno vypadalo naprosto idylicky. Mela jsem hodneho muze, chtela jsem s nim deti a predevsim jsme se na vsem co nas trapi domlouvali a trosku si vychazeli vstric jak to slo. Pak se narodil jeden synek a manzel se znicehonic zmenil, malo sexu, citil se odstrceny i kdyz jsem se opravdu snazila. Zacal vic kourit, coz mi hodne vadilo, zacal delat ruzne naschvaly a psychicky jsem byla v koncich. Pak se to trosku uklidnilo, kdyz jsem nastoupila do prace a manzel byl opet vzorny a pozorny. Bal se o me. Ale jakmile jsem se zacala vice stykat s kamarady zacalo docela opravdove peklo, vzdycky doma neco rozbil, hrozne hulakal, vadilo mu, ze smskuju na mobilu. Neustale me kontroloval, pak to preslo do stadia, kdy me nekolikrat opravdu v uvozovkach zrezal a mela jsem monokly, odjel vratil se za dva dny. Pak se to jeste opakovalo, a v prosinci jsem zjistila, ze jsem tehotna. Od te doby se citi ze je na koni, delam pro rodinu maximum, chci, aby to fungovalo, ale on mi ublizuje tim co mi rika, zadny dite nechtel, nesnasi me, zhnusila jsem se mu, pise si eroticke smsky s kamaradkou a navic je mu jedno, ze to vim. Nehodla nic resit, parkrat vezme dite na vylet a je spokojeny...Ja uz jsem bohuzel ale na dne psychickych sil, navic v sedmem mesici. Za cele tehotenstvi me nepohladil, nepomohl s nakupem, svatky a narozeniny ho nezajimaji. Nevim co mam delat. Porad ho mam rada, ale jak tohle resit? Potrebuju ted podporu, ale nevim kde ji vzit. Nikdo nevi, ze je mi tak bidne a hnusne.. Manzel dokaze byt mily, ale nevim v tuto chvili jestli i na me. Vzdycky, kdyz mel trable tak jsem mu pomohla, ale ja mu prijdu jako hysterka a nehodla to poslouchat. Nejake rvani a plac ho nezajimaji...Prosim poradte, je tohle nejake domaci nasili? Nebo si vsechno jenom namlouvam a jak to mam resit? Uz jsem i premyslela nad sebevrazdou...Fandim vam a doufam, ze ted uz je vam lip a jste v poradku..Jaja

Pro Štěpánku (Vladka, 24. 06. 2007 10:36)

Pomoc obětem domácího násílí-Odkazy na televizi a rozhlasové pořady-Česká televize:Případ pro reportérku-Čt 23.3.2006

také oběť (Marie, 24. 06. 2007 09:30)

fandím Vám, je fajn že jste všemu ponižování udělala konec,měla jste štěstí, já už odolávám 30 let, ale už nemám sílu a nemám ani kam odejít, jsem psychicky týraná několik let a jsem už na vše sama, nikoho nemám, děti dospělé tím zatěžovat nechci mají svůj život a rodiče bohužel už nemám, což manžel tak asi nějak využívá a psychicky mě týrá. Jak psala vaše jedna fanynka, bohužel ten šrám na duši nikdy nezmizí a já už ani nemám sílu a ani motivaci a na zázraky nevěřím. Přeji Vám moc štěstí a i Vám trochu závidím, že jste měla tu ohromnou pomoc. Krásný den.

pro pán tvorstva (eva, 24. 06. 2007 09:30)

to co jste napsal svědčí o vaší inteligenci a čiší z toho komplex méněcennosti.Muž,který opravdu je pánem tvorstva by něco takového nikdy nenapsal.Pravděpodobně jste jeden z můžů,který musí být doma potichu a dělá ramena jen mimo domov.

Dulezite je zdrave sebevedomi. (Radek, 24. 06. 2007 09:26)

Případ pro reportérku (Štěpánka, 24. 06. 2007 08:01)

Dobrý den, ráda bych se podívala na zmiňovaný díl Případu pro reportérku, ale na stránkách ČT je třeba ho hledat podle data. Můžete mi, prosím, někdo poradit, který díl to je?
Díky, Štěpánka

Pochybujete? (VLadka, 24. 06. 2007 00:57)

-pak se opravdu podívejte na pořad-Případ pro reportérku.Já to udělala a jen jsem se utvrdila v tom,že si pan Mošner škodí sám.Je totiž jedno ve kterém pořadu šanci k vyjádření dostal,důležité je,že ji opakovaně nevyužil a odmítl-což je jeho mínus.Měl by si uvědomit,že svým chováním a postojem k tak velkému problému,jakým bezpochyby obvinění z násilí je,může přijít o jedno v životě z nejdůležitějšího a to - o své dcery.Dnes to jsou již děvčata s vlastním rozumem,která se dají jen těžko zmanipulovat a která si problémy svých rodičů bohužel ponesou do svých životů.

Pro Joa (Paia, 23. 06. 2007 23:27)

Zajímalo by mě, co musí žena udělat špatného, aby měl muž dovoleno ji mlátit. Jestli je to fňukání, tak je to dost ubohý důvod. Ale může se tu pan Mošner obhájit, když si myslí, že na to měl právo, aby paní Evu týral.

pro Dana (eva, 23. 06. 2007 23:19)

Máte pravdu že se i ve špatném dá najít něco pozitivního,ale kdo si tím neprošel tak neuvěří.Děti byly pro mě hlavní důvod pro rozhodnutí to nějak řešit. Jsem ráda,že je to vše za mnou a to jen díky mé skvělé rodině,která mě podržela.Pokud někdo navenek vystupuje jako milující otec a manžel,nikdo neuvěří tomu,že se doma chová jako despota a násilník.Trvalo to dost dlouho než ti co mě zavrhli prohlédli a poznali pravdu.Dneska na vše jen nerada vzpomínám,ale moje psychika je poznamenaná napořád.Díky mému partnerovi,který je mě oporou se dokážu na Vás muže dívat trošičku jinak,ale trvalo to opravdu dost dlouho. Váš humorný tón mě vůbec nevadil.

vzkaz pro joa (joe II., 23. 06. 2007 20:06)

Vybral jste si pěkný nick, pane Jiří MOŠNERE. Jen tak dál, těšíme se na další zasvěcené příspěvky. Váš neznámý ctitel.

Moc vám fandím!!!! (Dana, 23. 06. 2007 19:56)

Včera jsem v televizi sledovala 13.komnatu - váš příběh.Rozumím vám,sama jsem rozvedená a něco podobného jsem zažila,i když určitě v menší míře.Ale v tomhle na míře až tak nezáleží....Určitě jste pomohla svou výpovědí spoustě mladých žen, a to není vůbec málo!!!!!
Držím palce vám i vašim dětem - a děkuji za všechny,kterým dodáváte sílu.

pro Evu (Dan, 23. 06. 2007 19:50)

Děkuju paní Evo za podporu nás slušných mužů...:-))). Je nás sice už jen pár a pomaličku vymíráme, ale vězte, že prapor slušnosti a úcty k ženám držíme stále pevně...:-))). Omlouvám se za možná trošku humorný tón nad velice vážnými věcmi, ale jsem absolutní životní optimista a věřte mi, že se mi s tím žije dobře...:-))). Na všem špatném a ještě horším se dá najít aspoň minimum pozitivního a i to malé světýlko na konci tunelu by mohlo a možná i mělo člověka nastartovat s něčím špatným a zlým bojovat a zkoušet to změnit. I když tyhle negativní a někdy i hodně bolestivé zážitky mohou člověka srazit až na samé dno, přesto by se měli lidé těšit na každý nový den, protože právě on může přinést něco hezkého a příjemného, jen to chce odvahu tomu jít trošku naproti. Na tomto světě se jen mihneme, tak bychom se měli všichni snažit aby to byl průlet co nejpříjemnější...:-))). A souhlasím i v tom, že o tomhle je potřeba strašně moc mluvit a taky strašně moc konat a to hlavně i kvůli našim dětem, protože ten děs, strach a utrpení těch dětských dušiček, které v takovém prostředí žijí, bych nechtěl zažít ani v nejhorším snu. Mějte se báječně...Dan

pro Dana (eva, 23. 06. 2007 16:07)

Můžu Vás ujistit,že nejsou všicjni muži stejní,ale trvalo mě dlouho než jsem se dokázala o tom opravdu přesvědčit.po všem co jsem si prožila jsem byla nedůvšřivá a možná i něktrým mužům ač nechtíc ublížila,že jsem je házela do stejného pytle se svým bývalým manželem. Souhlasím s Vámi v tom,že i ženy jsou tyranky a určitě jsou muži,kteří si prošli stejným utrpením jako některé ženy.CHci jen podotknout,že je velice dobře,že se o tomto problému začíná více mluvit a ať už je obětí domácího násilí muž či žena,je možnost se již bránit a nejen trpět a mít strach co řekne okolí.

Hnus!!! (joe, 23. 06. 2007 14:21)

Možná kdyby dali možnost vyjádřit se i druhý straně ,tak by sme se dozvěděli co je tato komunistická popová pseudohvězda zač.Ono mít doma zestárlou zpěvačku ,která nikoho nezajímá nic jinýho neumí a co akorát fňuká do přiblblejch ženskejch časopisů jaká je chudinka ,tak to bych taky řezal!

Nové písničky (Karel, 23. 06. 2007 13:36)

Líbí se mi Vaše nové písničky, paní Hurychová. Kolik jich ještě chcete natočit a kdy vyjdou na albu? Jak velká finanční částka Vám na natočení alba schází? Přeji hodně štěstí a zdraví. Karel

Nechapu (Vladka, 23. 06. 2007 13:19)

Paní Pávková,nechci vám sahat do svědomí a rozhodně mi nepřísluší vás soudit za váš názor,na ten máte právo,ale já mám za sebou o něco horší zážitky než paní Eva a i tak bych si nedovolila napsat,že se nějak rychle otřepala a chce se zviditelnit.Pokud člověk projde opravdovým peklem tak ví,jak těžké je přiznat sobě a o to víc okolí,že se děje něco nesprávného.Člověk se nejen bojí,ale hlavně strašně stydí,dává si vinu a jde mu právě o to,aby okolí nic nepoznalo.Myslí si,že selhal,nevěří sám sobě a už vůbec nevěří,že mu někdo pomůže.Já musela padnout na samé dno abych pochopila,že i když v daný moment jsem nevěděla co,takže něco se stát musí.Byla to dlouhá a ošklivá cesta a věřte,že když už je dnes vše za mnou a navenek působím jako vyrovnaný člověk,uvnitř to tak vůbec není.Z toho se totiž nikdy otřepat nedá,ale naučíte se o tom alespoń mluvit a to je zase dle mého názoru případ paní Evy.Jí přeji hodně štěstí,sil a Vám,aby jste opravdové peklo nikdy nezažila.

Přesná kopie (Iva, 23. 06. 2007 12:06)

Dobrý den paní Evo.Váš pořad jsem zhlédla jedním dechem až na pár odchylek to byla přesná kopie mého života a mého 20letého manželství.Moc vám přeji že už jste se zvedla ze dna musím se přiznat že i trochu závidím.Já jsem stále ve fázi sebeobvinování a snahy manželství uchránit.Toto je muj první krok to chtít někam vykřičet.Díky moc ani nevíte jak jste pomohla.

já žasnu... (Dan, 23. 06. 2007 11:12)

Přeju krásný den milí přátelé a zdravím paní Evu. Poctivě jsem si přečetl celou vaši diskuzi, neméně poctivě jsem shlédl pořad paní Evy a i když vím, že toto téma není moc k žertování, přesto se pokusím maličko se nás mužů zastat, snad mě vy kobylky nesež...nespapáte...:-))). Popadlo mě přímo zděšení po zjištění jací že vlastně muži jsou. Samozřejmě určitě ne všichni, ale tady je s námi muži tolik negativních zážitků, že od zítřka chodím po světě v ženském převleku, aby mě dámy náhodou neukamenovaly...:-))). Jen tu a tam a potají, v šeru 20W žárovky se před zrcadlem přesvědčím, že jsem stále ještě muž...:-))). Ale jinak souhlasím - PRYČ S TYRANY - ať už jsou jakéhokoliv pohlaví. Je to opravdu ubohost tvorů, kteří se asi někdy hodně neprávem pyšní titulem ""nejinteligentnější tvor na planetě."" Držím vám milí terorizovaní a tyranizovaní hodně síly a odvahy to řešit, protože na nějaké trápení je život moc krátký, dá se prožít určitě příjemněji...:-))). Všem krásné léto, spoustu radosti, pohody a už jen samé prima partnery...:-))). Dan

Dík (Maie, 23. 06. 2007 10:45)

Držím Vám palce. Je dobré, že jste se rozhodla promluvit nahlas, spoustě žen to dá odvahu.I já mám něco podobného za sebou, ale v mnohem menší míře.Jsem rozvedená, už 10 let mám přítele a jsem spokojená.Děkuji Vám za 13. komnatu

Přeji rychlý návrat do života (Mik Olbernhau, 23. 06. 2007 10:03)

Paní Evo, včera jsem viděl Vámi vylíčený život a přesně vím o čem byla řeč. Je to možná divné, ale já jsem si užil od své bývalé manželky něco podobného. V bytě ve kterém jsme bydleli jsem obýval jednu místnost ze které jsem se bál v její přítomnosti vyjít a když jsem vyšel nadávky, urážky a v jednom případě i fyzické násilí. Vždy se smála a říkala, jen mi to oplatíš a uvidíš. V té době jsem byl zaměstnán jako policista a rozhodně jsem si nemohl dovolit nějaký konflikt a tak došlo k tomu, že jednoho dne 1.1.1996 jsem odešel jak od policie tak i z bytu a odstěhoval jsem se na chatu po rodičích kde bydlím dodnes. Dnes jsem již v důchodu mám dva jezevčíky kteří mi dělají společnost a mám klid. Jak bych to řešil kdybych neměl kam jít, to nechci ani domyslet.
Vám přeji hodně zdraví, dalších životních úspěchů a klidu v životě.
Mik Olbernhau

Karolina (Karolina, 23. 06. 2007 09:25)

Dobrý den paní Evo, jsem psychicky týraná žena, ale nemám tolik odvahy jako Vy a jako ostatní ženy opustit svého druha, když mám s ním malou dcerku, která svého tatínka a maminku moc miluje a pořád říká, že chce žít se mnou i tatínkem. A tak já nemám zatím sílu ho opustit. Snad i já časem najdu odvahu. Děkuji za tyto stránky a za 13.komnatu.

pre Martinu (Yvetta, 23. 06. 2007 09:19)

Este stale ste nepochopili ze to nie je 13.komnata manzela pani Hurychovej ale jej samotnej,a teda nie je dovod na to aby sa vyjadroval on. A co sa tyka toho,ze sa rychlo otrepala,myslite ja si to nemyslim to bude nosit v sebe cely zivot a nielen ona ale svojim sposobom to poznaci aj jej dcerky.

pro Martinu Pávkovou (eva, 23. 06. 2007 08:10)

Chtěla jsem jen podotknout,že každý reaguje na situaci jinak a pokud to vypadá že se rychle otřepal,tak to o to více asi nosí v sobě.Protože jsem si prošla něčím podobným,vím o čem píšu.Těžko se člověku s něčím takovým chodí na venek a spíše se stydí a nosí to v sobě a dělá vše pro to ,aby to nevyplavalo napovrch. Je tou asi hloupé,protože o to později se mu dostane pomoci.Stejně časem okolí pozná co se děje,ale pokud o tom nemluvíte,mají obavy pomoci.
Psychické násilí je o to horší,že se nedá prokázat a není vidět.
Soudit a posuzovat může jen ten,kdo si něčím podobným prošel a zažil si ten pocit ponížení a meznaděje na vlastní kůži.

Pro paní Evu (Hanka, 23. 06. 2007 03:15)

Tak si myslím paní Evo, že závěr této debaty, vložené do okénka hostů, je přínosným nejen pro zúčastněné, ale i pro Vás. Podívala jsem se také na zmiňovaný odkaz - není k němu co dodat. Přeji Vám sílu do další osvěty, která mnohým otevře oči a pomůže odhodlat se vykročit...špatný vlak nechat ujet a třeba někdy nastoupit do toho správného. Doboru noc všem :)

Pro Martinu Pávkovou (Jarka Mezenová, 23. 06. 2007 02:17)

Na Vaši reakci jsem nemohla odepsat hned, mám doma kojence, kterého jsem krmila a uspávala. Nyní jsem se podívala na pořad Případ pro reportérku. Janě Tyršové děkuji za dobrý tip. Manžel paní Hurychové je v pořadu několikrát vyzývaný k tomu, aby se vyjádřil a opravdu se vyjadřuje. A to velmi arogantně a sebevědomě, což mi na dokreslení jeho charakteru naprosto stačí. Doporučují, abyste si ho také poslechla. Stojí to za to a jen to potvrzuje, co je skutečně zač.

Objektivita (podnikatel z Prahy, 23. 06. 2007 01:55)

Nějakou chvíli již sleduji diskusi na těchto stránkách. K diskutérovi jen malá poznámka, že autoři si nic vybrat nemusí, proto to jsou autoři :-). Intenzivně nic neřešili a ani velmi si druhých osob nevšímali :-). Pro mě byla ve 13.komnatě dostačující výpověď společníka manžela paní Evy, který říkal, že s ním zažil peklo. Objektivní by bylo, dát prostor tomuto člověku, aby se více a podrobně vyjádřil o jaké peklo šlo, protože jeho zážitky a zkušenosti s manželem paní Evy se zážitky, které prožila ona sama absolutně nesouvisí. To by byla ta jediná a správná objektivita.

Pro Jirina (Diskutér, 23. 06. 2007 01:19)

No jo, ale to si autoři 13. komnaty musí vybrat, zda budou prezentovat osobní osudy a osobní příběhy a nevšímat si nějak významně dalších osob z bezprostředního okolí, nebo zda budou intenzivně řešit spory a velmi si všímat jiných osob. Tentokráte zvolili jednoznačně ten 2. způsob.

Komnata neni Na vlastni oci (Jirina, 23. 06. 2007 01:12)

Myslim, ze kritika 13. komnaty, proto ze v ni nebyl dan prostor manzelovi pani Evy neni na miste, protoze to je porad, ktery odkryva intimni - a prave proto 13. komnaty - zpovidanych osobnosti. To neni publicisticky porad jako Na vlastni oci nebo Obcanske judo. Podivejte se na predchozi dily 13. komnat - vsechny jsou pojaty jako zpoved jednoho cloveka.

Vyjadreni protistrany (Jana Tyrsova, 23. 06. 2007 01:00)

Poku Vas zajima vyjadreni protistrany, podivejte se do rubriky Pomoc obetem domaciho nasili a tam naleznete video z televizniho poradu Pripad pro reporterku - prave jsem tento dil venovany pani Hurychove vzhledla a je v nem i vyjadreni jejiho manzela.

Pro Hanku (Diskutér, 23. 06. 2007 00:59)

1) Netřeba se omlouvat poskytovateli této stránky - tahle diskuse je věřím největším přínosem právě pro něj (nebo pro ní? :-)
2) O ponechání svých názorů - ok, fajn, nemám problém
3) A opět jsme u toho - nejste schopna citovat nic jiného, odvolávat se na nic jného, než na to, co "popisuje Eva"....hmmmm....
4) Věřím, že o týrání víte své a je mi to líto. Já vím své zase o zlodějně. A znáte to známé a mnohdy pravdivé jak "zloděj křičí chyťte zloděje"...Co k tomu dodat, než pátý bod?
5) Co když tyranka křičí chyťte tyrana? ;-)

Pro "Diskutéra" (Hanka, 23. 06. 2007 00:51)

Omlouvám se, ale domnívám se, že tady nejde o on-line, ale jsme hosty na stránkách paní Evy.
Byla jsem opět tázána - paní Evo - promiňte:
Proč hájím tuto 13.komnatu? Protože o týrání žen opravdu bohužel vím své. Psala jsem již, že nikdy není ničí vina 100%. Nikdo nemá ale právo zacházet tak daleko, aby vztáhl ruku na člověka. Paní Eva to dost hezky popisuje na Evině stránce, ona to tam odlišuje.
Mne zase udivuje, jak můžete předjímat výsledek soudu. No, při žalostném stavu našeho soudnictví vlastně ani moc ne... Takže si necháme každý svůj názor, nebrání nám dalšímu žití - dobrou noc :)

pardon (Renata, 23. 06. 2007 00:51)

promiňte, samozřejmě že " jsem si myslela" a
" komnata" :-)). omlouvám se, už je pozdě a páteční večer k tomu :-).
hezkou dobrou noc

Lítost a obdiv (Renata, 23. 06. 2007 00:46)

Zapomněla jsem dodat že jsem 13.tou konmnatu sledovala téměř bez dechu. A můj manžel, o kterém sem si víc než 20 let myslela že ho v TV zaujme snad jen golf a fotbal, sledoval pořad do konce i když jsem musela od TV odejít a nepřepl program na Eurosport ! Přeji hodně štěstí ( zaslouženého) a hodně, hodně úspěchů v dalším životě !!!!

13. komnata (Martina Pávková, 23. 06. 2007 00:44)

Paní Hurychová,
já jsem si peklem prošla a dnes jsem byla na straně Vašeho manžela, který nedostal nejmenší příležitost se hájit. Nějak moc rychle jste se otřepala z toho strádání. Mám dojem, že se na lidkém utrpení snažíte pouze uživit.
Martina

Ráno budu nad věcí (Renata, 23. 06. 2007 00:42)

Sledovala jsem dnes 13.tou komnatu na ČT . Dodnes si pamatuji úryvek " zítra ráno budu nad věcí ,to večer smutky rozsvěcí " z přelomu roku 1979, kdy jsem zústala sama s ročním synem. Je možné koupit CD s touhle písničkou ?

Pro Hanku (Diskutér, 23. 06. 2007 00:39)

Jistě, ten pořad nebyl soud (jinak by ho, obávám se, ta paní prohrála), ale novinářský kousek. A pokud to nemělo být tendenčně zakoupené rádoby-nezávislé dílko, pak by v zájmu zachování profesionální cti autora mělo být cílem zjistit VŠECHNY informace (a ne jen některé) a získat rovnovážně názory vech stran sporu (když už šlo evidentně o prezentaci sporu). To se však nestalo a dost mě udivuje, že to hájíte. Proč, mohu-li se zeptat?

Cenzura zde? (Petr Plihal, 23. 06. 2007 00:37)

zprava, kterou jsem obdrzel:
"Uživatel zakázal přidávání komentářů z vaší IP adresy."
nepsal jsem zde nic neslusneho a prece zde zakazali mou IP adresu. Cenzura?
Pani Hurychova, je videt, ze patrite do 80. let!

Pro Pána tvorstva (Hanka, 23. 06. 2007 00:32)

Je mi líto, ale musím Vás hluboce zklamat. Doma mám naklizeno, patřím mezi kulturní ženy. A můj muž už spí, hospoda není jeho zájmem a já tu pilně vyšívám ubrus k ranní snídani. Takže předpokládám, že naše výměna názorů na stránkách paní Hurychové tímto končí - jsou to její stránky a vzkazy směrem k ní - přeji dobrou noc.

Odezva na příspěvky (Vladka, 23. 06. 2007 00:28)

Dobře se to mluví,ale hůř koná.Veřte,že vím o čem píši.Když se dostanete na samé dno,jen těžko se odrážíte a s dětmi po boku,je to o to horší.Není to jen o tom,co zrovna prožíváte,ale také o tom,co vás čeká.Moje zkušenost je taková,že trestní oznámení bych vícekrát nepodala a to i přesto,že dnes již vím,že projít tím,bylo pro spravedlnost nutné.Nikomu nepřeji zažít ponížení při výslechu na policii,kriminálce,u psychologa a u soudu,kdy neustále vysvětlujete a dokazujete,že jste obětí.Paní Evě přeji hodně štěstí a sil,bude je potřebovat.

Fandím Vám (Hanka, 22. 06. 2007 23:57)

Milá paní Evo, děkuji za 13.komnatu. Ohlasy jsou zde různé a myslím si, že je to dobře. Každý názor je výrazem člověka.
Myslím si, že nikdy není vina jednoho 100%, stejně jako nejsme nikdo stroprocentní, sáhněme si poctivě všechny a všichni do svědomí...,
ale jestliže se začnou vzniklé problémy řešit fyzickým násilím - je zapotřebí jednat. Ne vždy to ale jde - ženy jsou stále ještě hodně na mužích závislé - bohužel. Města jsou plná sádrových trpaslíků, u nás i sličných děv - ale možnost pomoci týrané ženě je minimální s absolutním nezájmem samosprávy a státní správy.
Jste statečná - Váš postoj jako reklamu může brát vážně snad jen člověk s průvanem v hlavě, tomu jednomu silákovi tady bych přála jako protějšek stejně silnou ženu, jako je on...škoda (ale třeba ji má a tady hází silná ramena...).
O fyzickém a psychickém násilí je zapotřebí mluvit, vyndavat ho na světlo boží, aby věděly i ostatní ženy, že existuje možnost řešení.
Řekla jste tam jednu důležitou věc - máte dobré kamarádky, které Vás podržely, pomohly. Znám ženy, které jsou samy, jsou týrány na vesnici, nemají kam jít a i pomoc psychologa je pro ně obtížným řešením.
Přeji Vám vše dobré ve Vašem dalším životě a hezké léto.

Mila Evo, (Petr, 22. 06. 2007 23:29)

nedejte na prispevky samolibych sexistickych nadsamcu. Podle vseho jsou jen sexualne frustrovani a nemaji nic lepsiho na praci, nez se vysmivat a sadisticky trapit kohokoliv, o kom vedi, ze je slabsi. Dryime palce, at vse dobre dopadne!!!

Malý rozpor (Eva, 22. 06. 2007 23:26)

Je fajn ,že se týrané osoby, které nevěděly o možnostech pomoci prostřednictvím Bílého kruhu bezpečí a Dona linky , o tomto prostřednictvím vašeho příběhu dozvěděly. Nějak mi však nesedí vaše Eviny stránky neboť tuto bohulibou a jistě potřebnou činnost spojovat s rubrikou videoklipů a diskografie , mě připadá trochu nedůvěryhodné a malinko zištné . Bohužel . Ale jinak vám přeji hodně štěstí.

ještě jednou (Veronika, 22. 06. 2007 23:22)

přečetla jsem si příspěvky a žasnu kolik je týraných žen. Sakra pošlete ty hajzlíky někam při první známce nějaké nadřazenosti. Budoucnost patří ženám! My jsme totiž nadřazené ale nedáváme to najevo násilím, máme jiné zbraně.

E-mail (Romana, 22. 06. 2007 23:11)

Paní Hurychová,zažila jsem úplně to samé, co vy. Psychické týrání, sexuální násilí a facky. Je to hrůza. Když si z vás manžel udělá hadr na podlahu a je to čím dál tím horší a léčí si na vás svoje vlastní mindráky a vy se nemůžete bránit. Napsala jsem Vám e-mail. Přsčtěte si ho. Musíme být silné a bojovat. Už kvůli sobě a dětem. Do budoucnosti. Ale ty šrámy na duši .... :-( to je na celý život.

Tomu Pánu tvorstva, který se tady předvedl bych vzkázala, aby si zašel k psychiatrovi. Je to jeden z těch týpků našich manželů.

Milá paní Evo (Mája - bubusau@seznam.cz, 22. 06. 2007 22:43)

Dnes jsem si vydupala možnost koukat na 13 komnatu o vás. Nedívám se často na televizi, spíš sáhnu po pěkné knize, ale chci-li něco vidět, nedám si to vzít. To je právě tento případ. Několikrát jsem viděla pány tvorstva, kteří ručně své manželce vysvětlovali, jak se má chovat a co si o ní myslí. Když jsem měla vážnou známost, povídala jsem si s partnerem o tom, zda by mne uhodil. Každý se dušoval, že ne............. Měla jsem na to vždy odpověd v tom smyslu, že kdyby to udělal, rána by se nedožil. Nepřeperu tě ve dne, ale v noci spíš....Několik jich sice ode mne s hrůzou v očích odešlo, ale ten co zůstal, je sice neuvěřitelně vzteklý a kolikrát říkal, že se má co držet, ale nesáhl by na mne. Nejenom, že je to slušný chlap, ale také by asi měl respekt, protože moc dobře ví, že co řeknu, splním. Snad by si měly ženy více o tomto tématu povídat s partnerem ještě před svatbou, včetně alkoholu apod.Vím, zní to přemoudřele, vyhrožováním se také nic nespraví, ale muž musí mít pocit, že pokud něco takového udělá, trest ho nemine. Psychický teror je horší, moje mamka o tom věděla své a říkávala, že facka přebolí, ale rána na duši nikdy. Moc vám přeji, aby podle vaší písničky,,Já přijdu", kterou jsem měla moc ráda, jednou přišel ten pravý, pofoukal bolavou dušičku a vlil vám další radost do života. Moc si vás i vaší nynější práce vážím.

Odvaha (Iveta, 22. 06. 2007 22:35)

Odvážná Evo,jste velmi odvážná žena,která si zaslouží to nejlepší z celého světa a to je štěstí,lásku,zdraví a konečně vytoužený klid.Moc Vás obdivuji,já jsem si totiž prožila něco podobného,jako vy,z rozdílem,že to netrvalo,tak dlouho,nebylo to,až tak kruté a nebyl to manžel,ale přítel a bohu díky,nebyly ani děti.Dlouho jsem se bála navázat nový vztah,ale mám,teď přítele s kterým jsem moc šťastná,je mě 35 let,co jsem popisovala se mě stalo před 10 lety.Přeju Vám v životě,jen to dobré a hezké,aby Vás provázelo.S podravem Iveta

Pozdrav (Natália, 22. 06. 2007 22:34)

Milá Eva.Videla som 13tu komnatu v ktorej ste rozprávali o svojom ťažkom živote. Veľmi ma to zaujalo. Touto správou Vám chcem iba povedať, že Vám držím palce aby ste sa zo všetkým vyrovnali aj keď to sa asi úplne nedá. A aby sa vám v živote už iba darilo, pretože každý človek má právo na šťastný život. Dúfam, že sa Vám podarí zohnať sponzora na vydanie nového CD. Pretože Vaše pesničky sú veľmi pekné a melodické:)S pozdravom Natália

Pravda či nepravda? (Martin, 22. 06. 2007 22:34)

Tyrany, či případné tyranky nesnáším, avšak rád bych slyšel i druhou stranu. Nechci však tvrdit, že si vymýšlíte. Domácí násilí je pro mne něco nepochopitelného, ale zcela jistě existuje. Mějte se fajn, a v případé, že pravda je na Vaší straně - ať Vám vše dobře dopadne.

Dík (Lenča, 22. 06. 2007 22:28)

Krásný večer.Vaše vyprávění v pořadu 13.komnata bylo moc dojemné,ale zasloužíte si můj obdiv.Myslím si že spousta žen,ale asi i mužů jsou ve stejné situaci jako vy,než jste sebrala sílu a odvahu a začala bojovat.Sice je to už osm let co jsem dostala první facku,kterou jsem omluvila.Pak následovalo další bití a urážení.Též jsem se dostala až na dno svých sil.Pak až jsem pochopila že v takové situaci moje dítě žít nebude a i když to byl již druhý manžel řekla jsem si že bude lepší být rozvedena podruhé než žít takto.Nazor paní Marie,že vina je na obou stranach je sice pravdivá,ale v mém případě neplatila.Dnes se nestydím říci ,že jsem byla obětí domácího násilí.Dokonce jsem zjistila že když jsem to nahlas přiznala tak se mi hrozně ulevilo.Tak prosím mluvte o tom nahlas.I kdyby jste tím co dělate pomohla jen jednomu člověku tak je to super.Díky moc a hodně štěstí Vám i všem ve vašem okolí,kteří pomáhají takto týraným ženám,ale i mužům.Ještě jednou dík

Eva (Hexa01@centrum.cz, 22. 06. 2007 22:25)

Omlouvím se chyby psala jsem to po tmě a ty soud trvá 13 let dík Hexa

Eva (Hexa01@centrum.cz, 22. 06. 2007 22:24)

Evo držste budete to potřebovat ,protže nače soudy to je něco hroznýho .Mám to za sebou .Dodnes se soudím o alimenty a to trvá 1 rok .Tak pracují naše soudy a vše dělají pro děti je to smutné a tak V8m přejí hodně uspěchu a aby Vám to netrvalo tak dlouho jako mám Hexa

Paní Evě (Marcela, 22. 06. 2007 22:22)

Dobrý večer paní Evo
Jako mladá holka jsem Vás ráda poslouchala a často jsem si vzpomínala kam jste se asi poděla ze světa šoubyznysu.Když jsem dnes viděla vaši zpověď ve Třinácté komnatě v mnohém mi to připomělo vlastní manželství. I když nedocházelo k fyzickému násilí to psychické se mi dnes v paměti vrátilo. Bylo toho dost i když proti tomu Vašemu to bylo určitě méně. Stejně jako vám mi pomohly kamarádky a stejně jako vy jsem dlouho sbírala odvahu to ukončit.Podařilo se dnes žiji s dcerkou sama a po dlouhých letech znovu získávám sebevědomí. Moc Vám přeji aby jste znovu byla šťastná a spokojená a také mnoho úspěchů ve Vaší nynější činnosti .Vydržte a nedejte se nashledanou Marcela

Veľa šťastia (Renata, 22. 06. 2007 22:22)

Dobrý večer, pozerala som 13. komnatu o Vás a obdivujem Vás, že ste to všetko prekonali, vďaka Vašej vôli a pomoci Vašich priateľov. Prajem veľa šťastia,zdravia a radosti ako aj Vám a Vašim dvom dcérkam.

Držím palce (Pavel 46 let, 22. 06. 2007 22:21)

Milá Evo, buďte silná a statečná. Vaše písničky jsou moc krásné. Jednou, když jsem šel z plesu nebo koncertu (v 80. letech) jsem Vás s mojí partou potal před Lucernou se slovy hele Eva Hurychová. Vy jste se na mě usmála a Váš úsměv vidím do dnes. Přeji mnoho štěstí a zdraví do dalších let.

můj osud jako přez kopírák (Marie, 22. 06. 2007 22:20)

Po shlédnutí 13.komnaty mám slzy v očích.Nejenomže mám doma dvojčata,ale taky jsem zpívala,i když ne tak skvěle jako Vy.Prošla jsem v manželsví naprosto stejným scénářem a svým kamarádkám vděčím zato,že mě držely nad vodou jako Vás.Bohužel jsem rozvedená víc jak 10.let a navázat hlubší vztah se bojím.Přeju hodně štěstíčka a sil,vím sama jak je to těžké.Spoustu hezkých písniček

Pozdrav (Ivana Slapničková, 22. 06. 2007 22:18)

To nejhorší jste už prožila a nyní bude už jen lépe.Moc Vám to přeji.

skládám poklonu (Marcela, Ostrava, 22. 06. 2007 22:14)

Skládám poklonu po zhlédnutí 13. komnaty a držím Vám palce, ať se dostanete z trablů co nejdříve. Práce je mnohdy všemocný lék, takže mnoho úspěchů ve zpívání, hodně zdraví a síly !!!

správné rozhodnutí (Lena, 22. 06. 2007 22:13)

HODNĚ ŠTĚSTÍ.....

13.komnata (jajina, 22. 06. 2007 22:13)

dobrý den, je mi velice smutno z vašeho příběhu,a chci věřit, že se vám podaří všechno zlé překonat, i když vím jak je to těžké, podobné zkušenosti mám také i když už je to také za mnou,tak stále špatně spím a dost se straním lidí.Myslím si že to na mně každý pozná. asito chce ještě čas???

Hodně štěsí (renata, 22. 06. 2007 22:12)

Milá Evo, po shlédnutí 13. komnaty je mi strašně úzko na tím, co jste musela(?) vydržet. Přeji Vám do dalšího života, abyste potkávala už jen dobré lidi a Vašim dětem, aby se s těmito zážitky vyrovnaly bez vážnějších následků v jejich dalším životě (určitě se to ale s nimi půjde celý život). Můj muž prošel také domácím násilím a naštěstí na mne po 23 letech soužití nikdy nevztáhl ruku. Myslím, že v mém případě by to ale udělal pouze jednou. Při mé povaze bych prostě nemohla žít s někým, kdo by mi jakkoli ublížil. Lidská důstojnost je pro mne na jednom z nejvyšších míst na žebříčku hodnot. Možná mohu takto uvažovat i proto, že mám stále oporu v rodičích, a to Vy jste asi neměla.
Hodně štěstí, jste statečná holka.
Renata (40 let)

Milá paní Evo, (Jarka, 22. 06. 2007 22:12)

mluvila jste mi z duše, tutéž zkušenost mám za sebou už 12 let, ale pořád je to ponížení ve mně. Také jsem se snažila zachránit rodinu a hlavně ušetřit děti všeho nepěkného. Proto jsem se rozvedla až po 18 letech stejného marasmu, o jakém dobře víte. Asi bych dnes jednala už daleko razantněji. Musím říct, že se ukázalo, že můj bývalý manžel a tyran je naprostý chudák a to , co neustále vyčítal mně, není schopen vůbec zabezpečit sám. Rozhodnutí rozvést se, byl naprosto osvobozující pocit, pamatuji si ho dodnes. Přeji Vám, abyste svoji sílu stále rozvíjela a vážila si sama sebe. Děti poznají, kdo je jejich dobrým vzorem. Držím Vám palce.

držte se (Petr, 22. 06. 2007 22:10)

Díval jsem se na komnatu a musím vám vzdát úctu za to ,co jste zažila a co dokážete díky těmto zkušenostem darovat lidem kolem vás.

13,komnata (marcelina, 22. 06. 2007 22:10)

Právě skončila 13. komnata a přesto,že jsem váš příběh četla v novinách,musím říct,že takhle je to ještě horší. Nechápu,kde se v chlapech bere ten pocit,že všechno mohou a kde ta jistota,že jim se nemůže nic stát. Obdivuji vaši odvahu a i když já sama nic podobného neprožívám,žádný takovýto příběh mě nenechává chladnou. Držím Vám pěsti a přeji hodně štěstí do dalšího života.

Držím palečky (Iva, 22. 06. 2007 22:10)

Milá Evičko.Je 22.6.2007 půl 10 večer a já sleduji Váš příběh v české televizi.Musím říct,že mě rozplakal a vrátil mě do doby,kdy i já prožívala dny plné strachu a bolestí.A to dohromady se 3 dětmi.Byla jsem na pokraji sil,nevěděla co dělat.Když mě do toho všeho ještě umřela má maminka,tak to už jsem opravdu myslela,že to nepřežiju,že se proti mě vše spiklo.Prostě jsem ztratila posledního človíčka,který mě vždy poradil,pomohl.Ta ztráta mě pořád bolí a je mi smutno.
Jste statečná a držím Vám palečky,ať už Vám vše vychází,tak jak si přejete.Ať už máte na své tváři jen ten Váš milý usměv.S pozdravem Iva

Hluboká poklona (Eva, 22. 06. 2007 22:09)

Skládám Vám hlubokou poklonu a DĚKUJI. Vy jste totiž prostřednictvím 13.komnaty vyprávěla nejen o sobě, ale o spoustě nás dalších, které si prožíváme ten samý - jen trochu méně nebo více drastický příběh. Určitě jste mnoha ženám dodala odvahu jejich situaci začít řešit. Ještě jednou Vám DĚKUJI a přeji jen to dobré, výdrž a pevné zdraví.

pozdravení (Tomáš, 22. 06. 2007 22:08)

Paní Evo,
držím Vám palce. Vždy mne strašně rozčílí, když slyším o nějakém případu domácího násilí. Nevím kolik žen týrá své muže, ale muž, který ubližuje ženě zaslouží tvrdý trest. Přeju Vám normální, tj. krásnou lásku, a hodně zpívání!

obdiv (marie, 22. 06. 2007 22:08)

Milá Evo,obdivuji Vás-jak dokážete mluvit o soukromých věcech před celým národem bez vyjádření Vašeho manžela,myslím si že,vždy je vina na obou stranách,nebo jste tak stoprocentní??,Jak to děláte???,,

Hodně štěstí (Pavlína, 22. 06. 2007 22:04)

Dobrý večer, sledovala jsem 13. komnatu, držím palce Vám i ostatním, které potkal takto neradostný osud!Bojujte dál, máte určitě velikou oporu v dětech!

13. komnata (Jitka, 22. 06. 2007 22:02)

Milá Evo, právě jsem se dodívala na 13.komnatu.Ještě teď se klepu, protože všechno to, co jste říkala, jsem prožila taky.I s tím, že jsem si také psala deník a přemýšlela o konci. Prostě jako kdybych slyšela samu sebe, kdybych o tom mohla mluvit.Můžu Vám říct, že už je to skoro 18 let, co je to za mnou. Odešla jsem po roku (naštěstí brzy) a teď žiji moc spokojeně, i když sama.Je moc dobré, že tento díl byl odvysílán.Držím Vám palce, i když Vy to teď už zvládnete i bez toho, jste silná.

drzim palce (michal, 22. 06. 2007 22:01)

Sem rad ze se vracite na scenu.Drzim Vam palce.Jeste dotaz:existuje nejaka pomoc i pro muze kteri jsou v podobne situaci jako Vy??

Pozdrav (Lenka, 22. 06. 2007 22:00)

Zdravím Vás Evo,během dnešního večera dostanete určitě mnoho pozdravů a nejen od žen.
Máte můj obdiv,ve 13.komnatě jste hovořila ač o velmi odporných věcech,tak s noblesou a slušností.
To se dnes nevidí a nenosí.Mějte se moc hezky a přeji co nejvíce pohody.

Obdiv (Petra, 22. 06. 2007 21:59)

Dobrý den, již jsem shlédla 13. komnatu a myslím, že si zasloužíte obdiv. i když mi je teprve 18 let, vím, co je to týrání, protože můj otčín týral moji matku. A to takovým způsobem, že se mi o tom ani nechce psát. Ale moje máma je asi silná tak jako Vy, a dokázala odejít.

Přeji Vám mnoho životních úspěchů, a hlavně zdraví

Peťa S.

Obdiv (Alena, 22. 06. 2007 21:59)

Po shlédnutí 13.komnaty mi dovolte vyslovit Vám obdiv za Vaši statečnost a odvahu. Ve Vašem současném životě Vám přeji hodně zdraví, klidu a radosti z práce, která Vás jistě naplňuje.

ŠOK (Petr Kulička, 22. 06. 2007 21:58)

Moc Vás zdravím a musím upřímně napsat, že jsem v šoku. Jsem z České Třebové a asi už před víc jak 20 lety jsem byl na Vašem představení u nás v Malé scéně. Moc se mi to tenkrát líbilo. Od té doby jsem bohužel o Vás moc neslyšel. Až dnes ve 13. komnatě Vaši výpověď. Jsem v šoku, jak se něco takového mohlo tak sympatické a nadané zpěvačce stát. Moc Vám držím pěsti a máte štěstí a vše skvěle zvládnete. Máte můj velký obdiv. Mějte se krásně.Zdraví Petr Kulička, Česká Třebová, 39 let

Byl to mazec (Pavel Růžička, 22. 06. 2007 21:58)

Původně jsem ani neměl v úmyslu se dívat na 13.komnatu - a nějak jsem se díval a nakonec zíral až do konce.
Byl to mazec, a já moc držím palce té snaze pomoct a ukázat cestu jiným, kteří se ocitnou v podobné situaci - je to moc důležitý, každej není povahou "vyčůranej hajzlík s ostrými lokty" a klidně se pak na něm začne ukájet nějakej takovej "pan nadčlověk".
Ježiš to mi hnulo žlučí, co já bych tomu chlapovi udělal... to se ani nedá sem napsat.

Každopádně přeju Evě, ať se teď daří jen a jen líp :)

Držím palce!!! (Lenka Nová, 22. 06. 2007 21:56)

Evo,
zasloužíte obdiv, že jste sebrala odvahu otevřeně mluvit o své zkušenosti.
Držte se!

Velmi se mi líbily písničky, které zazněly v pořadu 13 komnata, je možné koupit Vaše starší nahrávky? Kde?

Děkuji

Lenka

Pozdrav (Veronika, 22. 06. 2007 21:55)

Viděla jsem 13. komnatu a moc Vás obdivuji za odvahu a za chuť pomáhat ostatním. Ať Vám už všechno vychází!

Přání (Hanka, 22. 06. 2007 21:54)

Milá Evo,právě skončil pořad 13.komnata,moc Vás obdivuji.Přeji mnoho úspěchů a mnoho krásných písniček.Vaša písnička,na hudbu z filmu "Nekonečný příběh",je prostě nezapomenutelná

není (Lala, 22. 06. 2007 21:52)

Dobrý večer,právě koukám na 13.komnatu,sice jsem ještě mladá(18 let) a možná pořádně nevím co jste si prožila,ale strašně vám fandím a přeji hodně štěstí do života,jste moc sympatická

Pozdrav (Tereza, 22. 06. 2007 21:49)

Zdravím Vás, Evo. Zrovna sleduji pořad 13.komnata, kde účinkujete. Máte můj obdiv za statečnost a to, že teď pomáháte druhým. Mějte se hezky.

Děkuji. (Jirka, 22. 06. 2007 20:31)

Vážená Evo, velmi Vás obdivuji,že jste se dokázala postavit a zvítězit nad ZLEM.Jsem velmi rád, že dál zpíváte.Máte krásný hlas.Dnes je mi 33, ale už v roce 86 jsem dostal od své kamarádky LP - "Dnes na tom záleží" a byla to pro mne přelomová deska.V té době jsem byl na Vašem koncertu ve Vlašimi v letním kině a moc se mi to líbilo.Děkuji Vám za hezké chvíle,které jsem prožil a prožívám při poslechu Vaší hudby a přeji mnoho štěstí v osobním i profesionálním životě. Zdraví Jirka z Vlašimi.

fotky (adam, 22. 06. 2007 14:19)

doprý den, pamatuji si Vás z mého gymnaziálního mládí v 80´letech. Tehdy jsem Vás pouze registroval, ale neposlouchal. Po shlédnutí fotogalerií ze současnosti musím uznat, že jste stále hezká a přitažlivá. Jako tenkrát. Bohužel se totéž nedá říci o některých jiných zpěvačkách z té doby.

Mnoho štěstí (Dana K., 21. 06. 2007 17:13)

Drahá Evičko,
promiňte , že Vás tak oslovuji , i když jsem skoro o 20 let mladší, ale po přečtení Vašich stránek, článků a reportáží s televize se mi zdá, jako bych Vás znala. Hrozně to se mnou ten Váš příběh otřásl. Hrozně Vám fandím a moc si za Vás přeji, aby se Vaše majetkové vyrovnání co nejdříve srovnalo. Kvůli Vám a Vašim holčičkám. Moje kamarádka zrovna teké teď prodělává rozvod a před 14 dny se stěhovala do svého nového bytu, naštěstí to u ní trvalo jen půl roku a je ve svým sama se svými dvouma také holčičkama. Takže vím, že není o co stát. Držím palce a budu dál sledovat Váš dojemný příběh, který doufám, brzy skončí happy endem. Přeji hodně štěstí Evičko!!!!

Držím pěsti (JITKA, 20. 06. 2007 19:01)

Evo,držím Vám pěsti,jste statečná a nedejte se.Taky
mám hořké vzpomínky na manžela.Ten již nežije,byl vážně nemocný.Já bych se styděla,kdybych měla někomu vykládat,že mě třeba dal facku.Když jsem četla ten Váš rozhovor,tak jsem si na některé surovosti taky vzpomněla.Byl nemocný a byl si jistý,že od něho neodejdu a tak mě i citově vydíral.Nejsou to pro mě hezké vzpomínky.
Zdravím a přeji pěkné dny,hodně zdraví a štěstí v osobním i hudebním životě. Jitka od Brna

Evo,nedejte se! (J.Dvořáčková, 17. 06. 2007 07:18)

Chtěla bych vyjádřit svůj obdiv nad tím,že jste se dokázala postavit domácímu násilí a ještě měla tolik odvahy svůj příběh zveřejnit a pomáhat jiným v podobné obtížné situaci.Slyšela jsem Vás mluvit v pátek na Kiss rádiu a překvapil mne fakt,že tímto problémem trpí u nás tak vysoké procento žen,jak jste zmiňovala.Je to smutná statistika,a díky Vám se obětem může dostat pomoci a podpory.
Vaše písničky neznám,ale napravím to :-)
Janča z Prahy

Co Vaše děti? (Hana Malá, 14. 06. 2007 06:53)

Evičko,už delší dobu sleduji v médiích Váš příběh,určitě je dobré, že jste sebrala sílu a od manžela odešla,ale nedá mi to se nezeptat, zda by nebylo lepší učinit tak v tichosti s ohledem na Vaše dcery.Sama mám děti tři a nevím,zda by pro ně bylo únosné čelit tomu,že máma svůj bolestný a trpký rozvod popisuje v tisku.Nesmějí se jim spolužáci ve škole apod.?Jsou teď přece jen ve věku,kdy ještě nemusejí vše chápat a mohou mít zmatek ve vztahu ke svému otci jitřený tím,že o celé věci ví široká veřejnost.Nezlobte se, nic ve zlém,přeji Vám samozřejmě jen to nejlepší,a nejvíc dětem,které za celou tuhle situaci vlastně vůbec nemohou.
Hanka

Obdivuji (Andrea Berková, 13. 06. 2007 08:58)

Milá Evo,máte ve mně fanynku, co se hudby týká, Vaše písničky mají něco do sebe.Líbí se mi i klipy.
Čím jste si musela projít v osobním životě, mě mrzí a přeju Vám návrat na výsluní v plné parádě a štěstí i lásku a pochopení od blízkých a přátel.
Zdraví Andrea z Boskovic

Držím pěsti (Jirka - studnař, 09. 06. 2007 09:11)

Ahoj Evo.
Možná, že se na mě ještě pamatuješ - prohlubovali jsme Ti studnu u Staré Paky. Držím Ti pěsti, aby se Ti v Tvém životě dařilo. Můžeš mi napsat na jirka.jicin@tiscali.cz. Zdravím a přeji příjemný den. A nejen tento. Jirka

nova p. eva (milan h., 08. 06. 2007 21:03)

preji vam mnoho uspechu ve vasem zivote a tesim se na nove pisne,ty stare mam.doufam ze se vam podarily se stejnym nadhledem jako tenkrat.
zdravi fanda s kan.ostrovu.budu v praze za 14 dni tak se po cd p.Hurychove rad poohlednu.mile pozdravy a prominte me pismo.

Pardon (Petr, 08. 06. 2007 15:58)

Omlouvam se za preklepy, ktere vas tolik pobourily. Vlastne i ja povazuji vase texty
za preklepy, ktere mne ovsem nijak nepoburuji,
ponevadz je nastesti nikde nehraji a kdyz, tak radio ma vypinac :-).
No nic, mejte sve publikum a snad to vyda i na fan-club. Hlavne se tim proboha dostatecne uzivte a nesahejte k nejlacinejsi reklame.
zdravi Petr.
PS:
Pan Bartonik se hezky vyjadril: "kdyz uz maji svuj nazor..." :-)))) Ze by politruk?

Podobná zkušenost (Ivana Vejvodová, 06. 06. 2007 08:39)

Paní Evičko,kdysi jsem si prošla stejným utrpením jako Vy.Manželovy facky,ponižování a bití jsem snášela jen do té doby, než vztáhl ruku i na dceru.To byl pro mne motiv sebrat síly a odejít.Člověk nemůže donekonečna jen odpouštět. Během rozvodového řízení mě na ulici zastavovali manželovi známí typu pana Ptera,kteří mi nadávali do lhářek, hysterek i hůř.Dnes už jsem šťastnou babičkou a zlé je za mnou.Jediné,co mi zbylo z té temné doby, jsou psychické problémy.Kdo to nezažil, nepochopí.
Tyhle webové stránky jsou určitě přínosem.O jejich grafické hodnotě nemohu mluvit, nejsem odborník.Na mě však působí přátelsky,pozitivně a i přes svou závažnost optimisticky.Nejsou překombinované ani kýčovité.V jednoduchosti je síla.
Přeji Vám hodně úspěchů a pevné zdraví.
Ivana z Bruntálu

Kdo je Pter Plihal? (Jan Bartoník, 05. 06. 2007 18:58)

Milá paní Evo,
tyhle stránky navštěvuji pravidelně a svou podporu jsem Vám již vyjádřil.Obrňte se proti lidem typu Ptera,kterých je mi líto.Když už mají svůj názor,mohli by zvolit patřičnou formulaci. Možná bych poradil napsat si příspěvek nejdříve nanečisto, aby vyjadřování nespadlo někam pod průměr,což je ostuda.Ale nemrzí mě ani tak to,že čeština dělá panu Pterovi potíže,jako spíše nedostatek tolerance k lidem,společnosti a Vám. Nelze soudit člověka,kterého neznám,na základě informací jen z jedné strany.Takový úsudek je poněkud laciný.
Honza

Odpověď na (Pter Plihal, 05. 06. 07) (Eva Hurychová, 05. 06. 2007 15:10)

Od člověka, který neumí správně napsat ani své jméno, se dá těžko cokoli dalšího považovat za správné. Výrazná hysterie se naopak týká povahy mého manžela, ale o tom nemůžete mít pochopitelně vědomost, ani já jsem ji dříve neměla. Budete mít možnost si to záhy poslechnout a nikoli z mých úst. Dám Vám vědět. Pane Ptere Plíhale, neznám Vás a nikdy jsem s Vámi nepřišla do kontaktu. Na názor máte právo a brát Vám ho nebudu. V úctě Eva

"prvni" negativni reakce ;-) (Pter Plihal, 05. 06. 2007 11:35)

Podle mne jsou tyto stranky jsou prumerne, ale vzhledem k tvorbe zpevacky jsou vynikajici. Pana Mosnera znam a je mi ho lito. S hysterkou se zije spatne a proti pomluve se clovek tezko brani. Preji vam Evo, aby se vam podarilo vystupovanim
a pomoci alimentu dosahnout takove zivotni urovne, ktera vam da zapomenout na zarlivost a nenavist, ze ktere prameni vase velmi lacina reklama...

Fandím (Monika Černá, 03. 06. 2007 21:53)

Evo,
jste senzační, zpívejte dál a rozdávejte dál optimismus a pozitivní energii, třebaže jí asi někdy nemáte nazbyt.Držím palečky.
Monča z Brna

Máte moc pěkný hlas (Petra Dohnalová, 29. 05. 2007 16:50)

Paní Evo,
sice je mi teprve 17,ale při poslechu Vašich písniček jsem vždycky v pohodě.Holky ve škole se mně smály,co že to poslouchám za hudbu,teď se jich několik přidalo:-)
Zpívejte určitě dál!
Peťka

Život je cesta trnitá (K.Marková, 25. 05. 2007 10:54)

Evičko,
co jste si prožila,je hrůza,ale všechno zlé je k něčemu dobré.Možná i proto se teď dostane pomoci jiným lidem v podobné situaci.Jít na veřejnost se svou bolestí a pomáhat druhým, to chce jistě odvahu,odhodlání a dobré srdce.:-)
Katka

Jste naše sluníčko (Gábina a Boban, 21. 05. 2007 19:45)

Milá Evo,
celá rodina Vám fandíme
na nové písničky se těšíme.
Ty staré si rádi pouštíme,
patří do všech krásných,dávných vzpomínek.
manželé Čermákovi

Díky za všechny (B.Hladká, 20. 05. 2007 19:27)

Paní Evo,
asi už neřeknu nic nového,co by nenapsal někdo přede mnou.Vážím si Vaší práce pro druhé.Moje kamarádka odešla od přítele,který se choval surově na základě Vašich všeobecných rad a také po konzultaci s psychologem.Váš případ jí hodně pomohl v rozhodování.
Poslechla jsem si Vaše písničky a byla jsem mile překvapená.Spousta zpěvaček,které se dnes natřásají v televizi,nedosahuje Vaší úrovně.:-)
Blanka z Uherského Brodu

Klipy jsou bezva (Milada Gaveldová, 10. 05. 2007 11:10)

Evo,stáhla jsem si z těchto stránek videoklipy, které se mi moc líbí,mají šmrnc a šťávu,jsou vtipné.Nechystáte se vydat DVD?Osobně si myslím,že by o ně byl zájem.Také bych se ráda stala členkou Vašeho Fan-clubu,pokud existuje.
Zdraví Míla z Mělníka

Člověk člověku nejlepším lékem (Alena Benešová, 02. 05. 2007 10:36)

Evo,
Tvůj příběh je smutný,ale nese s sebou naději,která je světélkem v tunelu.Máš můj obdiv a úctu.Sebrat odvahu bývá tak těžké...Ovšem naučila jsi mě,že když člověk nebude bojovat za to,co chce,nikdo jiný to za něj neudělá.
Mám ráda Tvoje písničky a doufám,že přibudou další.I tyhle stránky stojí za zhlédnutí,jsou jedny z nejlepších,které jsem dosud viděla na webu.
Ája z Vysočiny

Dobrý den Evo (Nikola, 01. 05. 2007 10:12)

Dobrý den Evo!Viděla jsem vás v Krimi-live a o den později objevila upoutávku na vaše WWWstránky na jednom chatu. Je dobré co pro týrané ženy děláte a držím palce ať má vaše aktivita co největší úspěch. I když jsem naštěstí domácí násilí nezažila na vlastní kůži moje maminka byla svým otcem týrána a do dnešních dnů má psychické problémy. Jste statečná, že jste i po vlastních zkušenostech začala s tímto problémem bojovat. A k tomu ještě krásně zpíváte :)
S přáním krásného prvního máje.
Nicol

Drž se (Vendy a Makouš, 21. 04. 2007 11:46)

Držíme všechny palce, které máme. Není snadný projít peklem, ostatně, sama to víš nejlíp. Proto dík za to, že o tom mluvíš. I kdyby se jen jediný člověk rozhodl na základě Tvých rad jednat, stačilo by to. Drž se, jsme s Tebou.

Dík za pomoc týraným osobám (Jana Šrámková, 20. 04. 2007 11:23)

Včera jsem viděla na Primě pořad Krimi live, velice si vážím a oceňuji Vaši pomoc obětem domácího násilí.I když se to přímo mě netýká,je třeba tento problém v naší společnosti řešit.Asi jste si prožila mnoho zlého,tak Vám přeji ze srdce zdraví,duševní pohodu a klid.
Jana

Hodně štěstí (Alexander Koranda, 19. 04. 2007 08:13)

Evo,
vzhledem ke svému věku sice nepamatuji začátek Vaší kariéry,ale písničky se mi líbí.Zpěvačka Vašeho typu u nás chybí.Oceňuji jak příjemný hlas,tak kultivovaný projev.Přeji mnoho úspěchů.
Alex

Jsem rád,že jste zpátky (Jan Bartoník, 18. 04. 2007 19:50)

Milá paní Evo,
moc mě těší Váš návrat ke zpívání, skládání a textování.Jste osobnost,které si vážím,rád si koupím Vaše CD.Chválím i tyhle stránky,jsou přehledné a milé.Budu je navštěvovat.V boji proti domácímu násilí držím palce.
Honza

Chvála (Kateřina Lucháčková, 12. 04. 2007 14:15)

Jen do toho jsem ráda ,že jste se opět vrátila držím palce!

Pochvala atd. (Pavel Hovorka , 10.04.2007 v 12:22 hod., 10. 04. 2007 12:23)

Dobrý den,obsah a grafika stránky je velmi dobrá a pěkná.
Přeji Vám hodně úspěchů a dobrý návrat do showbusinessu.
Vaše písně mají co říct a Váš hlas stále dobře zní.
Moc Vám to sluší a těším se na nové písně a CD.

Příjemné překvapení (Martin Švestka, 10. 04. 2007 00:00)

Děkuji za velmi povedené stránky, díky kterým jsem se mohl přenést o pár let zpátky.
Moc Ti to Evo sluší a těším se na Tvé další písničky.

rozjezd (Liba,Kuba,Marek, 09. 04. 2007 19:39)

Evičko rozjeď to pořádně a jeď na plný plyn!!

Chvála (Hellerovi, 09. 04. 2007 17:28)

Konečně jste se nám tase vrátila!!Vy i tyto stránky tu už moc dlouho chyběly.Zpívejte z plných plic a rozdávejte - nám Vašim fanouškům radost.Hellerovi

Pochvala (Věra Šikýřová, 29. 03. 2007 19:07)

Ahoj- tímto chci pochválit tuto stránku. Klipy pamatuji jen zřídka, písničky poslouchám dodnes!

 
 

 

Kontakt

Oběti domácího násilí mohou Evě napsat na:

evinaschranka@email.cz

odkazy

Asociace školské sociální práce v ČR, z. s.

Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>

Statistiky

Online: 5
Celkem: 639351
Měsíc: 4726
Den: 142